Als de werkgever hiervoor niet zelf kan of wil, of de organisatie is van die grootte dat dat onmogelijk is, zal er een HBHV aangesteld moeten worden.
Deze werknemer geeft daadwerkelijk uitvoering aan de taken die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen op het gebied van de bedrijfshulpverlening.
Het HBHV houdt zich in principe niet bezig met de uitvoerings-kant maar juist met de beleidsmatige kant van de bedrijfshulpverlening.
De concrete invulling van de functie HBHV zal per bedrijf verschillend zijn. De hoofdtaak is echter altijd het uitvoeren van het ARBO-beleid dat de werkgever heeft vastgesteld voor het onderdeel bedrijfshulpverlening. Daarvoor moet het HBHV het beleid kunnen vertalen in concrete maatregelen.
De taak van het HBHV omvat de volgende onderdelen:
Het spreekt voor zich dat een HBHV goed moet zijn opgeleid voor deze taken. Om de opleiding met voldoende resultaat te kunnen afronden, dient de cursist minimaal te beschikken over een MBO denk- en werkniveau.
De cursus duurt 4 dagen, (niet aaneengesloten), waarvan de laatste dag minimaal 12 weken later is. In de tussenliggende periode moet de cursist een opdracht uitwerken en een presentatie voorbereiden. Op de laatste cursusdag vindt de presentatie van de opdracht en het schriftelijk examen plaats.
Cursusduur: 4 dagen (niet aaneengesloten)
Tijden: 09.00 – 16.30 uur van maandag t/m vrijdag
Aantal Cursisten: minimaal 6 en maximaal 12 personen
terug naar Cursussen voor bedrijfshulpverlening.